Over Christa

Na de geboorte van mijn dochter Deva in 1996 besloot ik de horeca vaarwel te zeggen en ging een opleiding volgen als Aerobic instructeur. Passie voor bewegen heb ik altijd gehad. Mijn nieuwe uitdaging werd lesgeven en wat is dat fijn om te doen.

Na een aantal jaren lesgeven kwam Pilates in het nieuws. Ik was verkocht en volgde in 2003 en 2004 opleidingen en workshops om mijn kennis uit te breiden. Door Pilates werd ik nog bewuster van hoe het lichaam functioneert en hoe belangrijk een juiste houding is, zeker in dit computertijdperk en de vele uren die eraan worden besteedt.

In 2010/2011 volgde er nog een  Ashtanga & Power Vinyasa Teacher Training en vond ik meer verdieping in beweging, ademhaling, anatomie en filosofie. De afgelopen jaren heb ik meerdere workshops gevolgd in NLP en Core strength training.

De trainingen die ik geef bestaan uit kracht, conditie, pilates en yoga. Hierdoor ontwikkel je sterkere spieren, meer souplesse en een betere balans. Niet alleen fysiek maar ook mentaal.

In de lessen die ik geef wordt veel aandacht gegeven aan houding, ze beginnen daarom vaak staand. Daaraan toegevoegd komt vervolgens de adem en techniek.

Het is goed voor je lichaam om op verschillende manieren te bewegen. Fiets je veel, of loop je hard, doe dan eens tussendoor een power pilates,- of shape les.